Nærmere 30 ras er registrert siden det første raset i år 1320.
De fleste rasene har tilknytning til Glomma og Vorma. Ett av rasene blokkerte Vorma og økte vannstanden i Mjøsa med over 7,5 meter.
Det er registrert 5 dødsfall i tilknytning til et av rasene og mange mennesker har mistet både gård og grunn.
Både det første og det siste raset som er registrert av NGI (Norges Geotekniske Institutt) skjedde i området der Rotnes-gårdene ligger i dag, på vestsiden av Glomma ved Årnes.
1320
By gård som i dag er der hvor Rotnes gård ligger på vestsiden av Årnes ble tatt av et leirskred ca. 1320. man regner med at arealet var på ca. 630 dekar, eller 630 mål som vi sier i dag. Det er det første raset som er registrert på Romerike av NGI (Norges Geotekniske institutt).
1597
Ullershov, området ved Nes kirkeruiner på Nestangen ble utsatt for skred. Her sies det at det også tidligere hadde gått to større leirfall, det eldste mot Glomma og et noe yngre mot Vorma.
1630
Rundt 1630 gikk det et leirskred som tok med seg en stor del av Nes Prestegård ut i Glomma. Rasstedet går i dag under navnet Disen-Eng.
1665
På gården Berg skal det ha gått et ras i 1665. Gården skal ha fått betydelig skade av leirraset. Elveløpet i Vorma skal ha smalnet sterkt nedenfor gården. Det har fått navnet Holme-raset.
1699
Igjen skal gården Ullershov ha vært utsatt for et leirskred.
1710
Det gikk et leirskred på Søndre Fyri i 1710. I sammenheng med at det var flom i Glomma, så skled deler av enga ned mot elva ut, Både høyavlinga og kornproduksjonen ble redusert.
1725
Det store Ullershovfallet. 5 mennesker døde i det store raset på Ullershov i 1725. Bygningene på både Nordre og Søndre Ullershov lå mye nærmere Glomma den gang, og bygningene raste ut i Glomma 20. september. Flere mennesker ble med raset, men ble reddet både fra land og fra båt. Kona Kari på Nordre Ullershov hadde sin 8 måneder gamle sønn Lars på armen, da de ble ført av sted i skredet. Men ektemannen hennes reddet dem etter at de hadde blitt sittende fast i leira. Han klarte å få dem opp når leira begynte å gli igjen. Arealet som glei ut var på ca 55 mål, og man regner med at det døde mange husdyr også.
Det lille Ullershovfallet gikk tidlig på året i 1815 og tok med seg 7 mål.
Husmannsplassen Fallet ble etablert midt på 1800-tallet der raset hadde gått.
1727
Det raste ut ca. 90 mål ved Udnes på Glommas vestre bredd.
1728
2 gårder ble skadet i Ullershov-området da en stor del av vestre del av kirkegården på det som i dag er Nes Kirkeruiner raste ut i Vorma 20. september dette året. Det sies at en del kister ble borte i skredet.
1737
Det gikk nok et skred på Ullershov 18. august da en stor del av Nestangen ved utløpet av Vorma raste ut. 1. november gikk et nytt skred som ble kaldt Klokkerdumpen. Dette området hørte prestegården til. Det kom også flere mindre ras, og folk på neset søkte om å få dele prestegjeldet i to samtidig som de ønsket å legge ned hovedkirken på grunn av rasfaren.
1772
Sørjordet på Disen som ligger på grensa mot Ullershov raste ut. Etter dette så ble husene flyttet lengre vekk fra Glomma, der de står den dag i dag.
1789
Som følge av flommen Storofsen 21.-24. juli gled et stykke av Ihlejordet på Tvethaug ut i Glomma i oktober samme år.
1795
Tesenfallet eller Tesifallet skjedde 21. oktober på gården Tesen. 250 mål raste ut i Vorma og demmet den opp. Bølgene skal ha skylt langt opp på den andre bredden av Vorma og tatt med seg stabbur og andre hus langt fra elva, men det er uklart om det gikk med noen bolighus. Vannstanden i Mjøsa steg med 7,53 meter over normal vannstand. Oppdemningen brast etter 111 dager, da hadde soldater og bønder klart å grave ut ei renne på østsiden av fallet.
I februar dette året gikk det et skred bare 100-200 meter nedenfor Tesenfallet. Det var på gården som i dag heter Henu. Skredet fikk navnet Hennungfallet.
1796
Nytt skred ved Tesen, litt lengre sør, 19 mål gikk ut i Vorma.
Rett ovenfor Tesen, på gården Hovin gikk det et skred på 25 mål sannsynlig rundt 22. februar. Det er noe usikkert angående tidspunktet, da det er nedtegninger som kan tyde på at dette kunne være allerede i juni 1795.
1802
Gården ved navnet Rånås, som man mener kan ha fått sitt navn fra tidligere tiders jordskred mistet 5 mål åker i et skred ut i Glomma. Man var redd dette skulle utvikle seg på grunn av Glomma. Det er skrevet at det er flere gårder i samme området som har opplevd skred.
1810
Rett nord for Tesenfallet, på gården Rakkestad gikk det et ras ut i Vorma 6. juni. Raset tettet elveløpet. Det måtte utkommanderes soldater for å få gravd nytt løp.
1814
Nok en gang gikk det et ras på Ullershov, en del av Nestangen ved Vormas utløp raste ut.
1816
Det gikk flere ras både på prestegården og på Ullershov både i 1815 og 1816. På et av disse rasene oppsto det en flodbølge som kastet ferja ved Hennisundet rett ovenfor langt opp på land.
Disenfallet skjedde natta den 28. november noen hundre meter sørvest for Disen. Man er usikker på om dette er det samme skredet som på Ullershov, eller om det gikk samtidig. 10,5 mål skled ut i Glomma.
1912
I desember dette året gikk det et ras på Udnes Gård. 2 mål skled ut i Glomma. Skredet var 80 meter langt og 20 meter bredt. Raset skjedde på natta, og folk hørte bare et stort drønn. En flodbølge skylte langt opp på land på andre siden av elva og gjorde skade på skog og jord.
1954
Ihlangskogen på gården Ihlang ved Uvesund raste det ut 12 mål 1. desember. Skredet rommet 100 000 m3. Det var stor skade på skog og jord, og et hus ved elva ble tatt. En bekk ble også demmet opp.
1963
Torsdag 14. november startet det første av tre skred ved Søndre Ullershov og gamle Nes. Først gled en leirkolle ved Søndre Ullershov ut og forsvant. Den var på ca 100 meter i diameter og 10-12 meter høy. Det gikk et mindre ras i samme området natt til fredag 15. november, og samtidig raste et større område rett utenfor kirkeruinene ut i Vorma.
1965
Nytt skred i flere etapper på gården Ihlang. Hele gården med 6 bygninger ble knust. De klarte akkurat å evakuere folk, fe og løsøre. Skredet var 200 meter langt og 60 meter bredt, med en dybde på over 10 meter. Dagen etter raste hovedbygningen og forsvant utfor skredkanten. Et areal på 25 mål og et volum på 150-200 000 m3 ble borte i raset.
2008
Ett mål raste ut 11. august ved Rakkestad gård. Våren før gikk det et større ras på 10 000 m3 som tok med seg dyrka mark. Stedet ligger nedenfor dagens Esval Miljøpark, altså på motsatt side av Vorma fra der Tesenfallet skjedde i 1795.
2016
20. april raste et skred ned mot en ravine på gården Søndre Rotnes. Skredmassene demte opp en bekk med en meter eller to.